Misstänkt på TV4 forts.

Avsnittet hade tre experter med.  
En advokat, och två från Rikskriminalen. Den ena en professor i utvecklingschef och den andra enkelt benämnt av de själva 'narkotikaexpert', nej det är inget skämt detta är deras 'experter' inom ämnet.  Dessutom förstår jag inte varför polis och kriminal lägger sig debatt och dylikt?  De ska upprätthålla lagen inte debattera om den, speciellt inte när de ej är insatta i ämnet.

Detta var den expertpanel TV4 Misstänkt hade som gäster, dvs människor som inte har någon som helst kunskap om ämnet i sig, utan endast genom propaganda syn. 

Det roligaste var pratet om att konsumtionen ökar om kvantiteten av droger ökar!  Vilken idiot som helst vet att detta är påhitt de kanske borde bjudit in en ekonom som kunde förklarat detta med utbud och efterfrågan. 
Nej expertpanelen, det är efterfrågan som styr utbudet. Eftersom det är så stor efterfrågan så kommer kriminella gäng utöka sitt utbud, kvantitet. 
 (otroligt att man måste förklara det enklaste inom ekonomi)


Sen börjar det riktigt fula spelet, att försöka koppla ihop heroin och cannabis och samtidigt få in falsk fakta om cannabis och psykoser. 
De slänger helt enkelt in en intervju med en fd kurir av de tyngre drogerna, och han börjar med att berätta om sitt beroende av hasch och att det var med hasch allting starta!  Frågan varför han inte nämnde att han förmodligen druckit alkohol och rökt cigg innan haschet?  Men det fulaste var att de faktiskt ber en heroin missbrukare tala om sitt missbruk och försörjning när vi talade om cannabis.

Professorn, utvecklingschefen började sen visa ett spektrum av sin kunskap inom ämnet när han började babbla om psykoser och hasch, samt schitzofreni och att 10% av alla haschrökare utvecklar detta.   Helt otroligt att man har mage och slänga ur sig något så otroligt felaktigt på alla sätt inte minst vetenskapligt.  (Han började lögnen med ett av de tydligaste tecknena på att man ljuger, en liten hostning).


Sen får man även in ett tal om socialbidragsystemen,  professorn förklarar helt enkelt att det är enkelt att odla sådana massiva odlingar i sverige pga socialbidragssystemet vi har!  Tack för eran expert utlåtande, tack till TV4 och tack Lasse och Misstänkt för ett av de mest oinformerande, ointellektuella och ett av de bästa programmen om man vill ha en diskussion helt utan kunskap om ämnet det berör.  Tack

Här är hela programmet, när ni sett på det, gå in på deras diskutera sida här och kommentera så att de förstår vårat missnöje, skicka även mail så mycket ni kan.

**Edit* De har tydligen tagit bort avsnittet om cannabis från tv4 play men den finns på HÄR att kolla på. Ta tiden att kommentera samt läsa inläggen längst ned på sidan. 

Här är ett klipp från filmen The Union: The business behind getting high:

>
Steppingstone - Funny home videos are a click away

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0