jesus...

Det var tydligen en manifestation i stockholm, en kristen sådan.   DN.se 

När vi gick förbi och såg detta fick man en känsla av nederlag.  Att vi i denna tid av oerhörda vetenskapliga framsteg ändå har sådana massiva folkgäng som på allvar tror att det finns en osynlig och magisk gubbe i luften.  
Vet inte vad man ska säga om det.

Eller jo det vet jag.  Det är så genomskinligt,  jordens undergång är ju exakt vad dessa människor tror på, domedagen.  
De tror inte på vetenskap i alla fall, men likaväl använder de sig att vetenskapliga verktyg för att klara sig i världen, medecin etc etc, men de tror inte på teorin och vetenskapen bakom!

Ska vi sen tala om själva manifestationen kommer frågan 'Varför?'  upp rätt så snabbt.  
Varför ha en manifestation för en tro?  Betyder det att alla vi som tror (VET)  på dinosaurier ska ha en manifestation årligen?  Eller får verkliga händelser ej manifesteras om?
Eller är det så att människor som behöver bekräftelse alltid gör detta genom att just söka det, att försöka bekräfta sin tro genom att mäta hur många andra som tror på just det.  Eller försöker man bara visa att man är kristna för Gud?   
Jag skulle gärna vilja veta anledning till en manifestation av en saga,  för snart lär väl muslimer göra densamma, och då kan jag och mina bekanta börja med manifestation om Törnrosa eller Askungen?!.

Avslutar med ett citat jag hörde för några år sen:

"He who believes there's a God may be wrong, He who knows there's a God is scitzo (Schizophrenia)."

-Z



Kommentarer
Postat av: Chris

gillar ditt sätt att tänka ibland H, måste skratta lite.. men har du inte tänkt på fördelarna med att vara religiös,, kristendom kontra islam?

är man Kristen så kan man ju skjuta en person som man inte gillar,, om vi ska ta ett exempel Mona Sahlin,, moraliskt tvivelaktigt för en vanlig.. men som kristen kan man ju bara be om ursäkt efteråt.. det står inte hur många gånger man kan göra det heller, gud kanske drar en gräns vid säg 5 social/vänster/miljöpartister per hushåll.. man får med sig några iaf...

och som muslim får man ha rätt många fruar.. kan ju va rätt najs delvis eftersom man kan byta dem mot kameler eller va man nu vill ha...

jag gillar tanken.. men om man ska tro på att det är sant så får man väl ta nåt illegalt...

2009-05-03 @ 16:53:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0