EU-Valet 7 juni 2009

                                              
Kan inte låta bli att skriva om detta datum. Folk ni måste dra er till vallokalerna och använda eran medborgerliga röst till att rösta. 
Jag kommer själv lägga röst på Piratpartiet. Anledningen bakom detta är otroligt enkel, detta var det enda parti som faktiskt lyssnat på medborgarna sen några år tillbaks. Alla andra partier har totalt kört över våra röster och ignorerat oss, både genom FRA och IPRED, men piratpartiet är det enda parti som stått upp för oss och vårat privatliv samt integritet. 

Mest tragiska var ändå aftonbladet som nyligen hade radat upp alla partier och lite info om dessa, men de hade lämnat PP utanför, trots att i medlemsantal så ligger PP med centern som Sveriges 3:e största. 

Piratpartiet är enligt vissa en enfrågesparti, men man måste ha ett bredare perspektiv på det hela. Ni måste ställa er lite opartiska och kolla lite på era andra valmöjligheter till partier, samma partier som röstade för FRA och IPRED (privata företag kan agera polis) påstår sig nu stå för människors rätt till privatliv samt att de vill skydda våran integritet. Dvs ren hyckleri. 
Anledningen till att PP ska in i kleten är enkel, politikerna som varit med sen början har blivit otroligt bekväma, de strippar ifrån oss rättigheter som om det vore en hobby och den enda röst som fått de att bli lite obekväma är Piratpartiet. 

Om ni tänker efter lite så är det inte ens någon extrem åsikt de framför ens, utan det är nåt elementärt i ett demokratiskt och fritt samhälle. Frihet att uttrycka sig (kontroll av internet så som politikerna möjliggör) och rätten till privatliv (som politikerna totalt glömt bort), dessa är punkterna som vi röstar om i grunden. Och inte är detta extremt? Frågan är dock hur människor kan rösta på ett parti inom alliansen eller oppositionen som så uppenbart ignorerat folkets röster och rättigheter... 

Ha en sak klart för er, krafterna bakom förslag och lagar som IPRED, för att inte tala om Telekompaketet, ACTA  etc etc, krafterna bakom är Företag, stora och mäktiga sådana.  Fråga er själva vad som håller på att hända när lagar som IPRED införs där privata företag kan begära ut information om en individ och sen agera polis på egen hand?  Vad händer med vårat fria samhälle?

- Z

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0